Kapcsolat

Női kozmetikai szalon

Tel: 06-30-387-10-10

Pécel északi részén, Kelő lakópark lábánál, kertvárosban.

(NEM A KÖRFORGALOMNÁL!)

Szondy utca

Nyitva tartás:

TELEFONOS előzetes bejelentkezés alapján

ARCTISZTÍTÁS


Mikor bejelentkezel egy tisztító (nyomkodó) kozmetikai arckezelésre?

Az arctisztító kozmetikai arckezeléskor döntöd el igazán maradsz e meglévő kozmetikusodnál. A kezelés akkor eredményes ha minőségi kozmetikumokkal dolgozik a szakember és a bőrödön másnapra már alig marad nyoma a beavatkozásnak. Bőrtípus válogatja, de 6-8 hetenként érdemes megismételni a „nyomkodást”, ha szükséges szérumos vagy aha kezeléssel is érdemes kiegészíteni.

Amit az ArtDíva Szalon ajánl:

  • A kezelés befejezése után enyhe piros foltok maradhatnak az érzékenyebb bőrön, de a legtöbb esetben nem is látszik a beavatkozás, gyulladást leszámítva.
  • Gyulladt, aknés bőrt a kezelés után nem szabad masszírozni sajnos további gyulladások alakulnának ki.
  • Sminket, szoláriumot, szaunát nem szabad kezelés után használni.
  • Otthoni krémedet jobb, ha a bőrtípusodnak megfelelő krémre cseréled, mert akár ronthatsz is bőröd állapoán, ha nem megfelelő készítményt használsz. Ha nem megfelelően táplálod a bőröd, a kozmetikus sem tud csodát tenni, csak javítani a helyzeten.
  • Ha korod már nem indokolja, de mégis mitesszeres, gyulladásra hajlamos bőröd van, belső okokat is ki kell vizsgálni.
  • Első pár alkalommal rendszeresebben, 3 hetente érdemes eljárni arctisztító kezelésre, később ez 6-8 hétre változhat.
  • A tisztítás után érdemes vigyázni a bőrödre, ne fertőzd be, ne fogdosd koszos kézzel, ne sminkelj, ne búj arcoddal állatokhoz, mivel ilyenkor könnyen befertőződhet a kezelt terület.
  • Otthon ne nyomkod, amit a szakember ott hagy, az lehet nem véletlen, vannak szabályok a tisztításra, hogy mit nyomhatunk ki, mit nem és mekkora távolságban a másik elváltozástól.

Az akne, a pattanás kialakulásának okai

Akne (mitesszer, pattanás) úgy keletkezik, ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása valamiért eltömődik, az akne baktérium elszaporodik és a faggyúmirigy begyullad

A serdülőkorra jellemző leginkább, hormonális változások a leggyakoribb kiváltó okok, de a környezeti hatások miatt is kialakulhat.

Kamaszkorban termelődő androgén hormonok miatt megnő a mirigyek aktivitása, a faggyútermelés megnő. A bőr fokozott elszarusodása a nyílás elzárásával elősegíti a mitesszerképződést. A gyulladást, gennyt a bőrfelszínről a mirigybe jutott baktériumok, bőrflórában élő gombák is okozhatják. A napfényre, különböző kozmetikumokra, akár  vegyszerekre allergiás reakció is okozhat pattanásokat. A piszkos levegő is kedvez az akné megjelenésének.